Juiste Organisatie van Dagelijkse Zaken 
 Juiste Organisatie van Dagelijkse Zaken - orde op zaken -
 adviseur administratieve organisatie
Neem contact op voor een goed advies!
 Joke van Dijk-Zijlstra - joke@jovdz.nl - 0610139580
 Bergweg 162 - 3707 AJ Zeist




 Home  Introductie  Actueel  Diensten  Bemiddeling  Informatie
 Algemene voorwaarden  Weblog

 Contact via e-mail  Kosten
Bij Juiste Organisatie van Dagelijkse Zaken ligt de nadruk op het organiseren. Uit het eerste gesprek blijkt hoe alles op dat moment loopt. Na deze analyse wordt bekeken hoe verbetering aangebracht kan worden. Door met u mee te denken krijgt u inzicht in de dagelijkse routine en neemt de werkdruk af. Daarnaast kunt u adviezen krijgen over allerlei zaken die uitgezocht moeten worden, vragen die onbeantwoord zijn. Zowel particulieren als bedrijven hebben hier baat bij. Ordening beperkt zich niet alleen tot administratie. Ook opruimen van kasten en dergelijke wordt verzorgd.

Overtuig u door contact op te nemen en uw situatie te laten bekijken, zie ook: Achtergrond, Manier van werken (zes praktijkvoorbeelden) en Werkervaring

Quotes:   CliŽntŤle die bij jou aanklopt, krijgt volwaardige en professionele ondersteuning. (12 juli 2011)
Je tips hebben echt heel goed geholpen. (19 februari 2012)
Ik ben zo goed bezig dankzij jouw hulp.
(21 januari 2013)

Nog steeds iedere dag blij met hoe je mij geleerd hebt om efficiŽnter te werken. (4 juli 2014)
Wilde je nog even laten weten dat ik erg blij was met je hulp, heerlijk dat overzicht nu.
 (4 april 2015)
Je praktische hulp maar vooral ook je steun heeft veel voor me betekend! (6 mei 2017)
Nog even een extra bedankje voor je hulp! Ik ben er super blij mee. (27 juli 2017)
B
en zo blij met wat je mij allemaal geleerd hebt!! (1 oktober 2018)

Ervaring:

Om u een indruk te geven over de ervaring van een klant en de behaalde resultaten nadat gegeven advies overgenomen is, hierbij twee citaten uit een artikel in het Adfiz magazine december 2010: “We werken veel efficiŽnter en gestructureerder dan voorheen. We zijn als het ware elk uur bij en werken zonder stapels op onze bureaus; het is een verademing. Bovendien houd ik me alleen bezig met werkzaamheden die ik leuk vind. Ik ga dan ook elke dag met een big smile naar mijn werk. Het werkplezier is beduidend toegenomen. Het grootste voordeel is echter in mijn ogen dat wij met minder mensen en lagere kosten onze werkzaamheden gemakkelijker dan voorheen en zonder stress en lichamelijke klachten kunnen verrichten. En dat deze efficiŽntere aanpak de persoonlijke band met de klant heeft versterkt en bovendien financieel winst oplevert." “Vooropgesteld, het is altijd nuttig om eens iemand van buiten naar je bedrijf, organisatie en manier van werken te laten kijken. Omdat jezelf nu eenmaal midden in je eigen bedrijf staat, is de kans aanwezig dat je bepaalde dingen niet of niet zo goed meer ziet. Durf je kwetsbaar op te stellen en sta er voor open. Ik zou dan ook willen zeggen: doen! En de kosten? Ik zie inschakeling van een consultant niet als kostenpost, maar als een investering. Maar wel een investering die zichzelf in veelvoud terugverdient.”

Achtergrond:

Tijdens gesprekken komt vaak naar voren hoeveel tijd iedereen kwijt is aan allerlei dagelijkse dingen. Daarnaast blijkt veel tijd te gaan zitten in het vinden van eerder opgeruimde administratie. Door mijn lange praktijkervaring met automatisering en het adviseren bij het inrichten van de administratieve organisatie kan ik u helpen de zaken weer op ťťn lijn te krijgen.
Mijn organisatorische talenten helpen u zicht te krijgen op wat belangrijk is en ordening aan te brengen in uw administratie. Met verantwoordelijkheidsgevoel en betrokkenheid verschaf ik overzicht. Hierbij is uw inzet een vereiste, zonder dat geen goed resultaat. Daarnaast bied ik ondersteuning bij zaken die voor u van belang zijn. Uitzoekwerk, vind daar de tijd maar eens voor. Voor mij een uitdaging te bekijken hoe alles efficiŽnter georganiseerd kan worden. Klantgerichte oplossingen, daar sta ik voor. Iedereen heeft immers een andere manier van ordenen. Alles inzichtelijker en bereikbaarder maken dan voorheen is mijn doel.
Terug naar boven

Manier van werken (zes praktijkvoorbeelden):

Kent u dat? Verhuizen en bij het betrekken van de nieuwe woning merken dat niet alles meteen een plaats kan krijgen? Laat u niet ontmoedigen, nodig mij uit voor het systematisch opruimen en ordenen van uw spullen. Met u zo gebeurt en volgens uw eigen wensen. Met veel handige tips kunt u daarna verder zelf aan de slag.

Een assurantietussenpersoon wilde weten of de organisatie goed ingericht was volgens de Wet financieel toezicht (Wft). Na vele gesprekken en op basis van informatie van onder andere de Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM) bleek het meeste al op orde. De details aangepakt en geholpen met het opzetten van de benodigde dienstverleningsdocumenten en een brochure met algemene voorwaarden. Al met al een naar wens afgeronde frisse kijk op een organisatie met 4 medewerkers.

Bij een kleine onderneming met veel klanten is geÔnventariseerd wat de werkwijze was, steeds vastgelegd in een verslag en besproken. Tijdens overleggen zijn adviezen gegeven ter verbetering. De werkdruk is verminderd. Verdere automatisering van de werkprocessen heeft tijdwinst opgeleverd. Dankzij betere planning worden activiteiten beter geordend en op het juiste tijdstip uitgevoerd. De presentatie bij klanten is geprofessionaliseerd, zowel door het werken met een representatief beeld via de laptop als in de informatie die aan klanten gegeven wordt.

Bij een particulier is eerst gekeken naar de wijze waarop binnengekomen post behandeld werd. Het merendeel werd op een stapel gelegd om later naar te kijken. Een nieuwe werkwijze ingevoerd, een enorme verandering, het heeft even geduurd voordat het weer soepel liep. Nu heerst er weer rust. De financiŽle verplichtingen zijn geordend. Door alles op een rij te zetten bleek dat dubbel betaald werd voor enkele zaken, een besparing.

Bij een andere particulier - waar het speelgoed overal terecht was gekomen - is eerst opgeruimd en tegelijkertijd in behapbare stappen afgesproken hoe voortaan de boel netjes gehouden kan worden. Resultaat: meer overzicht en een heerlijk gevoel 's ochtends in een opgeruimde kamer de dag te beginnen. Ook de administratie is geordend, wat een voldoening.

Voor een 70-jarig verjaardagsfeest is de fotorapportage naar volle tevredenheid afgerond. Natuurlijk als eerste ter plaatse, zodat zelfs de aankomst van de jarige op de foto staat. Alle aanwezigen zijn op de foto gezet en uiteindelijk heeft het een mooi naslagwerk opgeleverd.
Terug naar boven
Werkervaring:
Na een korte periode bij diverse bedrijven te hebben gewerkt als secretaresse, ben ik in 1987 bij een grote organisatie gaan werken. Vanuit het traditionele secretaressewerk ben ik geschoold tot technisch beheerder bij de automatiseringsafdeling. Daar heb ik 19 jaar ervaring opgedaan met automatisering in al haar facetten.
Als laatste was ik vooral bezig met de administratieve organisatie. Advies bij het beter ordenen van werkprocessen en de manier waarop in de praktijk gewerkt wordt, ook tijdens reorganisatieprocessen. Daarbij luister ik naar de wens van betrokkenen zodat iedereen weet waar die aan toe is en er de mogelijkheid ontstaat binnen het proces op tijd bij te sturen.
Nu ik voor mijzelf begonnen ben, merk ik dat het ook bij klanten thuis alles op orde brengen veel voldoening en rust geeft.
Mijn ervaring met het bereikbaar houden van de juiste zaken zorgt ervoor dat iedereen met meer plezier alles netjes blijft houden.
Terug naar boven